Csodás éve volt 2018 Thruxtonnak és az ottani veteránautó-fesztiválnak, de a félévszázados jubileummal sem ért véget az élet, 2019-re újabb nagy durranással készülnek.

 

2018-ban, azaz idén volt ötvenéves Thruxton versenypályája, ahol az aranylakodalmi évben veterán túraautó futamot és Woodcote/Moss Trophy-versenyeket is tartottak.

2019-ben június 1-2-i hétvégén jön a következő nagy műsorszám: akkorra Thruxton szervezői összeálltak a Motor Racing Legends-sorozat igazgatóival: a Thruxton Motorsport Celebrationre keresztelt eseményen megünneplik az autóipart, lesznek kiállítások és bemutatók is.

„Az ötvenedik születésnapunk hatalmas sikernek bizonyult, ugyanakkor rendkívül elégedettek vagyunk, hogy most egyesülnek az erők – mondta a Motor Racing Legends vezetője, Duncan Wiltshire. – Összehozzuk a tapasztalatainkat és lelkesedésünket az ország egyik leghíresebb versenypályáján.”

Habár Thruxton az ötvenes évek óta rendez versenyeket, veteránautókat ritkán fogadott a dekádok során, így a tavalyi esemény ritkaságnak számított.

Ám jön a folytatás.