Noha menedzsmentje oroszlánként védi a sajtó elől, a legendás Michael Schumacher fia, Mick nemrég nyilatkozott a Pirellinek, és szavaiból kiderül, a versenypályán ugyanaz a szenvedély hajtja, mint hétszeres F1-es világbajnok édesapját.

 

 A gokartos időkben édesanyja nevén, Mick Betschként, majd egyszerűen Mick Juniorként versenyzett, ám ahogy egyre feljebb és feljebb lépegetett a szamárlétrán, Mick Schumacher nem titkolózhatott tovább – mindezt pedig kiugró eredményei sem teszik lehetővé.

A Forma-1 legeredményesebb versenyzőjének fiát természetesen kiemelt figyelem övezi, és menedzsmentje a mai napig próbálja óvni a média elől, ám a Pirelli kedvéért nemrég kivételt tettek, így a 17 éves pilóta elmondhatta érzéseit eddigi pályafutásával kapcsolatban. A kis Schumi 2014-ben szerzett ezüstöt a gokart-vb-n, majd fellépett a formaautók világába, és idén is a német, illetve az olasz Forma-4-ben versenyez párhuzamosan. Jelenleg mindkét sorozatban a második helyen áll (többek között három-három győzelmének köszönhetően), és elmondta, minden lehetőséget megragad, hogy folyamatosan fejlődjön:

„Mindig a versenyzésről álmodozom, csak erre gondolok. Kemény és fárasztó közeg ez, de egyszerűen imádom. Most csak az a célom, hogy jó és sokoldalú versenyzővé váljak. Ez azt jelent, hogy az egyik lépést teszem másik után, keményen dolgozom, és mindig a legjobbamat nyújtom. Biztos vagyok benne, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy az ember elérje a célját.”

Szavaiból kiderül, hogy nem csupán tehetségét, hanem hozzáállását és munkamorálját is édesapjától örökölte, aki pályafutása során ugyanilyen rendíthetetlenül küzdött céljaiért. Mick ugyanakkor még csak nem is gondol a Forma-1-re, hiszen tudja, nagy utat kell még bejárnia addig, amíg eljut a legjobbak közé:

„Szeretnék szilárd alapra építkezni, magabiztossá válni minden téren, és épp ezért nem is akarom siettetni a dolgokat, nem a gyors sikerekre koncentrálok. Mindig csak az jár a fejemben, hogy folyamatosan tökéletes köröket fussak, és hajlandó vagyok keményen dolgozni, mert tudom, csak ez vezet sikerre.”