Három, csakis a Le Mans-i 24 órásnak szentelt betétprpgramja is lesz az idei Silverstone Classicnek.

 

Minden évben nagy mulatság és színvonalas rendezvény a Silverstone Classic, amely idén az egyik legnagyobb autóversenynek, a Le Mans-i 24 órásnak is különös figyelmet szentel.

A július 26. és 28. közöttti rendezvényen három olyan betétprogram is lesz, amely a francia egynapossal fogallkozik: a Bentley Centenary Trophy, az FIA Masters Historic Sports Car Championship és a Masters Endurance Legends-elnevezésű kategóriának is vannak Le Mans-hoz kötődő szálai.

Több mint 150 autó lesz jelen, és tartanak majd egy különleges, napnyugtához igazított versenyt, amelynek stílszerűen a "Twilight Tribute to Le Mans" nevet adták - az ötlet a dán Tom Kristensentől származik, aki a legtöbb Le Mans-i győzelemmel rendelkezik.

"Nagyszerű lesz látni, amint a naplementében versenyeznek ezek a kocsik - mondta Kristensen, aki kilencszer győzött Le Mans-ban, 2000-től 2005-ig például sorozatban.

- Számomra az Egyesült Királyság az autóversenyzés bölcsője, Silverstone pedig a szíve.

Ugyanakkor az én pályafutásom Le Mans-ban teljesedett ki, habár 1997-ben csak négy nappal a verseny előtt szerződtem le cserepilótának.

Semmit sem tudtam a vonalvezetésről, összesen 17 kört tettem meg rajta a start előtt. Viszont azonnal beleszerettem."