Tavaly egy szörnyű F4-es baleset következményeként Billy Monger mindkét lábát amputálni kellett, ám a 18 éves brit nem adta fel, és rehabilitációja után folytatta versenyzői pályafutását. Erőfeszítéseit azonnal siker koronázta a brit F3-ban.

 

Borzasztó 2017-es balesete után a motorsport közössége egy emberként fogott össze Billy Mongerért, és a brit fiú szívósságának, valamint az anyagi támogatásnak köszönhetően még úgy is folytatódott a fiatal pilóta pályafutása, hogy mindkét lábát amputálni kellett.

Monger a rangos brit F3-ban kapott lehetőséget egy speciálisan az ő számára kialakított autó volánjánál, amellyel fantasztikus módon kapásból a dobogón végzett. Az Outlon Parkban rendezett verseny után a versenyző alig akarta elhinni, hogy a legjobb három közé tudta verekedni magát.

„Ha korábban bárki azt mondja, hogy a visszatérésem után rögtön a dobogón végzek, azt mondom, hazudik. Még az előszezoni tesztek során sem gondoltam volna, mert akkor is rengeteget kellett dolgoznunk, sokat kellett fejlődnünk.”

„Ám szerencsére folyamatosan javulunk, és ez az, ami igazán izgatottá tesz a szezont illetően. Egyre kényelmesebben és magabiztosabban érzem magam az autóban. Óriási önbizalommal tölt el, hogy rögtön az első ötbe kvalifikáltam magam, aztán a dobogót is elértem, mert így a későbbiekben még jobb eredményekben is bízhatunk.”

Monger elárulta, most, hogy ilyen jól sikerült a bemutatkozás, szeretné célba venni a bajnoki serleget.

„Fantasztikus lenne megmérkőzni a bajnoki címért – ez a csapatom célja is. Amit tehetek, hogy a lehető legkeményebben dolgozom, és a lehető legtöbbet tanulok, nagyszerű  lenne, ha ez futamgyőztessé tenne engem.”