Fernando Alonso egyre többször utal arra, hogy hamarosan hátat fordít a Forma-1-nek, és más kategóriákban próbál szerencsét. Bár első számú célja a Le Mans-i és az Indy 500-as győzelem, a Formula E is tárt karokkal várja.

 

Mostanában minden alkalmat megragad Fernando Alonso, hogy a Forma-1-et ostorozza, így sokan már biztosra veszik, hogy a spanyolnak ez az utolsó szezonja a világbajnoki sorozatban.

Mivel harmadik F1-es vb-címére nagyon kicsi az esély, elsődleges célja most már a „hármas korona” megszerzése, vagyis az, hogy a Monacói Nagydíj után a Le Mans-i 24 órást és az Indy 500-ast is megnyerje.

Bár a próbálkozás biztosan eltart egy darabig, a Formula E-t irányító Alejandro Agag azt szeretné, hogy sikerei után Alonso az ő sorozatában is megvesse a lábát:

„Imádnám, ha nálunk versenyezne. Nyerni akar Le Mans-ban és Indianapolisban, utána pedig már csak a Formula E-s sikerek hiányoznak majd neki, szóval hozzánk kell jönnie."

"A vezérigazgató-helyettesünk, Alberto Longo évek óta nagyon jól ismeri Fernandót, sőt én is. Anno a menedzserével és édesapjával együtt néztük az F1-es versenyeket a Renault motorhome-jában."

"Nyilvánvalóan káprázatos tehetség, ezért megtiszteltetés lenne, ha nálunk versenyezne. De mivel előbb máshol szeretne sikereket elérni, szurkoljunk, hogy ez gyorsan menjen neki.”