F1-es küszködései után Fernando Alonsóra a WEC-ben találtak rá a sikerek, ahol a spanyol klasszis rögtön az első versenyét megnyerte a Toyotával. A diadaltól elszokott pilóta elárulta, legszívesebben ott éjszakázott volna a dobogó tetején.

 

Noha a többség még manapság is az F1-es mezőny legjobbjai közé sorolja, Fernando Alonso öt éve nem kapott olyan autót aktuális csapatától, amellyel harcba szállhatott volna a győzelemért. 

A spanyol versenyző 2013 májusában nyert legutóbb a száguldó cirkuszban, ezért igazán jót tett a lelkének, hogy a hétvégén a WEC-ben kapásból győzelemre vezette a Toyotát.

Alonso két korábbi F1-es versenyzővel, Sébastien Buemivel és Kazuki Nakajimával karöltve érte el a spái diadalt.

„Egyértelműen sikeres volt a debütálásom. A versenyen gyakorlatilag végig a mi autónk vezetett, de a három biztonsági autós szakasz miatt elveszett az előnyünk, így a végén már csak tartottuk a pozíciónkat a másik Toyotával. A csapat fantasztikus munkát végzett, Kazuki és Sébastien megkönnyítették az dolgom.”

„FIA világbajnoki futamon legutóbb még a Ferrari színeiben nyertem Barcelonában. Mondtam is a srácoknak, hogy annyira jó érzés újból dobogóra állni, hogy le se akarok jönni. Ébresszenek fel reggel, mert ott akarom tölteni az éjszakát!”

„Teljesítmény szempontjából biztonságos hozzáállással versenyeztünk, mert tudtuk, hogy nagy fölénnyel vezetünk, csakhogy aztán a biztonsági autó ezt lenullázta. Emiatt a végsőkig küzdenünk kellett, de a csapat fantasztikus munkát végzett, tökéletes versenyt futottunk.”