Bár korábban Fernando Alonso kizárta annak lehetőségét, hogy átnyergeljen a NASCAR-ba, a daytonai 24 órásra készülve most úgy fogalmazott, egy nap kipróbálná magát az amerikai sorozatban. Ehhez azonban sok időre lesz szüksége.

 

Mióta a Forma-1-ben rendre pechesen alakulnak a dolgaik, Fernando Alonso jobb híján más kategóriákban keres menedéket, és új céljaiért dolgozik nap mint nap. 

Bár a kétszeres F1-es világbajnok nem tett le arról, hogy harmadszor is csúcsra ér a világbajnoki sorozatban, most már azért is komoly energiákat mozgósít, hogy elérje a Triple Crownt, vagyis a Monacói Nagydíj után megnyerje az Indy 500-ast és a Le Mans-i 24 órást.

Célja megvalósításában fontos állomás a most hétvégi daytonai 24 órás megméretés, de a verseny előtt Alonso azt is elárulta, egy nap szívesen kipróbálná magát a NASCAR-ban is.

„A motorsport minden válfaját imádom, ezért is volt olyan jó részt venni tavaly az Indy 500-ason. Most a megbízhatósági versenyek világába kóstolok bele a tengerentúlon, és egy nap más sorozatokban is kipróbálom magam, talán a NASCAR-ban is. Miért is ne?”

„Ez azonban még a távoli jövő zenéje, mert a nagyon különleges vezetési stílusra van szükség ahhoz, hogy ott sikeres legyél. Nagyon nehéz lesz elérni arra a szintre, amelyen a NASCAR legjobbjai állnak. Addig viszont nem tudhatom, míg ki nem próbálom. Szeretnék tesztelni egy autót, és abból már nagyjából leszűrhetem, mennyire lenne élvezetes a versenyzés.”