A kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso gőzerővel készül a januári daytonai 24 órás viadalra, és már az első tesztet is letudta Aragonban. A spanyol klasszis a Ligier JSP217s LMP2-es autóval vesz részt a versenyen.

 

A Forma-1-es évadzáró előtt a Toyota Le Mans-i LMP1-es prototípusát és a Ligier JSP 217s LMP2-es autóját is tesztelte Fernando Alonso, aki már nagyban készül a januári daytonai 24 órás versenyre.

A kétszeres F1-es világbajnok nem titkolt célja, hogy egyszer összejöjjön neki a „Triple Crown”, vagyis a Monacói Nagydíj megyerése után az Indy500-ason és a Le Mans-i 24 óráson is diadalmaskodjon. Indianapolisban már idén versenyzett, jövőre pedig jó eséllyel Le Mans-ban is rajthoz áll, amihez remek felkészülés lesz a daytonai 24 órás januárban.

Alonso 98 körön át tesztelte azt az LMP2-es autót, amellyel rajthoz áll a daytonai viadalon, és az első benyomásai nagyon jók voltak.

„Nagyszerű teszt volt, már alig várom a versenyt. Elég szoros az időbeosztás most, de azért jó volt vezetni az autót. Még jó néhány kapcsoló és gomb van, amelyek működését tanulmányoznom kell, ezért volt fontos ez a bejáratás, hogy minél többet tanuljak az autóról. Mindennel elégedett vagyok, az autó és a csapat egyaránt fantasztikus. A hangulat csodálatos, olyan, mintha egy nagy család lennénk.”

Alonso a január végi verseny előtt az új év elején újra teszteli majd a United Autosports csapat autóját, és a McLaren tesztpilótájával, Lando Norrisszal, valamint Phil Hansonnal vág neki a 24 órás versenynek.