Nem alakult gördülékenyen Fernando Alonso tesztje az Indy 500-as előtt, a spanyol klasszist ugyanis autója meghibásodása és az időjárás is hátráltatta. Ennek ellenére bizakodva készül a megméretésre.

 

Közeleg az igazság pillanata, vagyis hamarosan kiderül, Fernando Alonso valóra váltja-e nagy álmát, azaz a megszerzi-e már idén a motorsport „hármas koronáját.”

Ehhez a monacói és a Le Mans-i győzelmet már kipipálta, az Indy 500-as elsőség azonban még várat magára. A spanyol igyekszik minél hatékonyabban felkészülni a májusi megméretésre, a hivatalos teszt azonban nem sült el jól számára.

A szakadatlanul zuhogó eső miatt négy órát tolódott a szerdai gyakorlás, ráadásul Alonso a rendelkezésre álló kevés időből is kénytelen volt kihagyni 45 percet, mert autója egy elektronikai meghibásodás miatt megállt a pályán.

A felkészülés tehát finoman szólva sem alakult zökkenőmentesen, ennek ellenére a kétszeres F1-es világbajnok optimistán készül a nagy napra:

„Bár nem volt szerencsénk az időjárással, és az autóval is akadtak problémák, így is sikerült jó néhány kört megtennünk, itt ráadásul  mindig elönt az adrenalin, szóval összességében elégedett vagyok.”

„Csapatként az volt a célunk, hogy lépésről lépésre gyorsulunk, és mindent leellenőrzünk. Minden menet során tanultunk is valami újat, de olyan kevés időt töltöttem a pályán, hogy nehéz megmondani, versenyképes-e az autónk.”

Alonso elmondta, felkészülését és magabiztosságát nagyban segíti, hogy 2017-ben már részt vett az 500 mérföldes száguldáson, így nyugtatóan hat rá, hogy tudja, mire számítson:

„Más érzésekkel készülök a mostani Indy 500-ra, mert már ismerem a versenyt, ismerem a versenytávot, és tudom, hogy mely területeken kell felkészültebbnek lennünk.”

„Most már csak az a lényeg, hogy biztosítsuk, hogy az autónk tempója elég jó. Két hetünk van, és rengeteg tennivalónk, de magabiztos vagyok, hogy a jó irányba haladunk.”