A MotoGP 2006-os világbajnoka, Nicky Hayden tavaly intett búcsút a gyorsaságimotoros-vb világának, az aragóniai fordulón azonban beugróként helyettesítette a sérült Jack Millert. A hétvégét végigvergődő amerikai azt remélte, könnyebb dolga lesz.

 

Finoman szólva is kiábrándítóan sikerült Nicky Hayden visszatérése a MotoGP-ben, az egy futamra beugró amerikai sztár ugyanis csak árnyéka volt korábbi önmagának.

A 2006-os idény bajnoka a sérült Jack Miller helyettesítette Aragóniában, de a hétvége során egyáltalán nem találta a ritmust. Ebben az játszotta a legnagyobb szerepet, hogy korábban még sosem versenyzett a Michelin új generációs MotoGP-abroncsain, melyekhez alig-alig tudta hozzáigazítani stílusát. Hayden az edzéseken és az időmérőn messze elmaradt a legjobbak tempójától, ezért már az is nagy szó, hogy a futamon elért 15. helyével egy pontocskát össze tudott kaparni.

„Egész hétvégén a verseny volt számomra a legjobb szakasz – ismerte el. – Pénteken túl nagy hátrányból indultam, mert nem éreztem rá az új gumikra és a motorra, szombat éjjel viszont végre megtaláltuk a helyes irányt a beállítások terén. Természetesen többen reménykedtem, mint egy pont, de azt hiszem, alábecsültem, milyen nehéz felvenni a tempót a többiekkel ezeken a gumikon.”

A kiábrándító beugrás után Hayden most megpróbál ismét minden idegszálával a Superbike-vb-re összpontosítani, ám nem tartja kizártnak, hogy a jövőben ismét felbukkan a MotoGP mezőnyében. Az amerikainak nincsenek konkrét tervei, de egy rossz élmény még nem szegte kedvét: „Jövőre visszatérek a Superbike-ba, és remélem, hogy ott jóval közelebb kerülök az élmezőnyhöz. Az európai Honda szerette volna, ha most beugrok Jack helyére, szóval ki tudja, mit hoz a jövő? A statisztikai könyvekben úgyis csak az szerepel majd, hogy ez egy újabb olyan MotoGP-idény volt, melyben pontot szereztem. Ez a beugrás viszont egyszeri alkalom volt, mert ez Jack motorja és Jack csapata.”