Hiába a remek nyitány, Nasszer al-Attijahnak már a harmadik szakasz után szertefoszlottak a győzelemről szövögetett álmai a Dakaron, és úgy tűnik, a Toyota többi versenyzője is alulmarad a peugeot-sokkal szemben.

 

Katasztrofálisan alakult a nyitószakaszt még megnyerő Nasszer al-Attijah szerdai napja a Dakar ralin, a katari ugyanis hiába diktált sokáig jó tempót, végül nekiütközött egy kőnek, amelytől alaposan megsérült autója. A baleset következtében több, mint két órát vesztett, és bár egy ideig bízott a folytatásban, másnapra kiderült, fel kell adnia az idei versenyt:

„Game over. Balszerencsés szituáció volt, beleütköztünk egy nagy kőbe, ami teljesen kiszakította a kereket. Hibáztam, peches voltam, de ilyen a Dakar: az ember jó munkát végez, az élen száguld, aztán egy csapásra vége a versenyének. Nagyon hosszú egy év vár ránk…”

Érdekesség, hogy nemcsak al-Attijah szenvedett szerdán, hanem úgy tűnt, a Toyota teljes legénységét elátkozták a harmadik szakaszon: Nani Roma technikai hiba miatt kényszerült megállni, a privát versenyző Erik van Loonnak elfogyott az üzemanyaga, míg Giniel de Villiers autójában egy benzinpumpa romlott el.

A dél-afrikai lemaradása ezzel 35 percre nőtt az összetettben az élen álló Sébastien Loebhöz képest, ám ennek ellenére sem adja fel: „Ilyen a Dakar – néha nagyon kegyetlen tud lenni. Az egyik nap úgy tűnik, minden rendben, a következőn pedig semmi sem sikerül. Ez történt velünk is, de nem adjuk fel. A korábbi években 35 perc körüli hátránnyal még dobogóra lehetett állni, mostantól csupán nem hibázhatunk többet.”

A kegyetlen szakasz sajnos a motoros Horváth Lajoson is kifogott, aki többször is bukott, a vize is elfogyott, teljesen kimerült, így kénytelen volt feladni a versenyt. Dési János viszont még mindig ott van a mezőnyben, és a 79. helyről várja a folytatást.