Sokáig fantasztikusan alakult az Africa Race a mezőny egyetlen magyar egységének, a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László triónak, ám az utolsó előtti mauritániai szakaszon meghibásodott az erőátviteli rendszer a Scanián, így fel kellett adniuk a versenyt.

 

Nagyon közel került a dobogós bravúrhoz a Qualisport legénysége az Africa Race-en, ám a technika ördöge végül kibabrált Kovács Miklósékkal. A magyar trió sokáig magabiztosan őrizte az összetettbeli harmadik helyet a kamionosok között, és valószínűleg meg is tartotta volna, ha az utolsó előtti mauritániai szakaszon nem megy tönkre a Scania.

Mint kiderült, az erőátviteli rendszer hibásodott meg a kamionon, és mire a csapat megkapta a szervizcsomagot, és helyrepofozta a járművet, már nem maradt ideje elérni a következő szakasz rajtját, így kénytelen volt feladni a versenyt.

Ennek ellenére Kovács Miklósék maradéktalanul elégedettek lehetnek a teljesítményükkel, mert nagyon erős mezőnyben, nagyon kemény szakaszokon álltak helyt sokáig. A Scaniát vezető versenyző is a pozitívumokra koncentrált:

„Túlzás nélkül lehet kijelenteni, hogy mind a mezőny, mind pedig a táv tekintetében ez volt az eddigi legmagasabb színvonalú Africa Eco Race. Minden kategóriában hatalmas csata zajlott, a szervezők pedig olyan pályákat írtak, amik jócskán megterhelőek voltak a gépek és az emberek számára egyaránt." 

"Nagy öröm, hogy egy ilyen erős mezőnyben, ahol 12 rutinos, tapasztalt és erős kamionos egység szerepelt, majdnem sikerült megszereznünk a harmadik helyet. Ilyen a technikai sport, most nem jött össze, de a mi társaságunkat mindig az optimizmus jellemezte, így kesergés helyett most is inkább már a jövőt tervezgetjük.”