Noha 2017-ben Maverick Vinales legyőzte yamahás csapattársát, Valentino Rossit, az istálló vezetői továbbra is az olasz legenda visszajelzéseire támaszkodnak. Elmondták, Rossi tapasztalata felbecsülhetetlen, így a felkészülési időszakban minden megjegyzése aranyat érhet.

 

A MotoGP mezőnye már lázasan készülődik az új évadra, és ennek jegyében már az első tesztek is lezajlottak.

A Yamahánál felemásan zárult a sepangi gyakorlás, mert az első két napon biztató tempót futottak a versenyzők, a végén viszont nagyon visszacsúsztak az időtabellákon.

A japán csapatnál ugyanakkor nincs pánik, mert bíznak abban, hogy Valentino Rossi visszajelzéseinek és tanácsainak köszönhetően megindulnak felfelé.

Ebből a szempontból a csapattárs Maverick Vinales még úgy is csak másodhegedűs, hogy 2017-ben ő ért el jobb eredményeket.

„Vale visszajelzései fontosabbak Maverickénél, de ez teljesen normális" – mondta a Yamaha csapatmenedzsere, Massimo Meregalli.

"Rossi 39 éves, míg Vinales 23. Meverick rengeteget tanulhat tőle, ami a hasznára válhat a későbbiekben. Igaz, hogy minden versenyzőnek megvan a maga vezetési stílusa, de a mi motorunkkal csak egyféleképp lehet menni, és ha az alap jó, akkor mindketten elégedettek lesznek.”

A 2018-as szezon mácius 18-án veszi kezdetét Katarban.