A következő szezonban is szeretné megtartani a Yamaha az akkor már 40 éves Valentino Rossit – nyújtson bármilyen teljesítményt idén az olasz klasszis. A csapatnak felbecsülhetetlen értékű segítséget nyújt egy ilyen kaliberű versenyző tapasztalata.

 

Még el sem kezdődött az idei szezon, de a Yamaha máris azt tervezgeti, hogy 2019-re is magánál tartja Valentino Rossit, aki akkor már betölti 40. életévét. Noha az olasz klasszis tavaly kikapott csapaton belül Maverick Vinalestől, tempója még mindig elég jó ahhoz, hogy az élmezőnyben küzdjön, ráadaásul a fejlesztési munka során felbecsülhetetlen értékű visszajelzésekkel szolgál.

A Yamahát vezető Lin Jarvis elárulta, máris tervben van a 2019-es hosszabbítás.

„Még semmi sincs véglegesítve, de úgy vélem, nem tart majd sokáig míg tisztázzuk Valentino helyzetét. Teljes mértékben arra számítok, hogy jövőre is ott lesz a rajtrácson csapatunk színeiben. A héten egy promóciós eseményen Valentino nyíltan elmondta a médiának, hogy jelenleg a maradás a szándéka.”

„Még nem világos, hogy egy, esetleg két évvel hosszabbítjuk-e meg a szerződését, de folyamatosan egyeztetünk. Abban egyeztünk meg, hogy megvárjuk legalább az első néhány versenyt, mielőtt döntést hoz. Nehéz megmondani, mikor juthatunk el a szerződés aláírásáig, de egyelőre minden jól halad. Nem szorít az idő.”

Rossi teljesítményét a nagy ellenfél Marc Marquez is csodálja, aki úgy véli, az olasz pályafutása mindenki előtt példaként lebeghet:

„Nagy benyomást tesz mindenkire a teljesítményével. Minden versenyző azt szeretné, ha 39 évesen ott tartana, ahol ő, hiszen ilyen idősen még senkinek sem sikerült motiváltan és megfelelő szinten teljesíteni.