A 2017-es F1-es szezont kihagyó Jenson Button sokáig kacérkodott a gondolattal, hogy az évet ralikrosszozással tölti, ám egyetlen teszt után be kellett látnia, sokkal több gyakorlásra van szüksége ahhoz, hogy normális teljesítményt nyújtson.

 

 

A ralikrossz népszerűsége az elmúlt időszakban évről évre nőtt, ami annak fényében nem is meglepő, hogy az FIA egyre több figyelmet szentel a világbajnokságnak és az egész sportágnak.

Az autók technikai szintje, a mezőny minősége, a pályák kialakítása mind kiemelkedő színvonalú, ezért is lehet a sportág egyre vonzóbb a versenyzők szemében. A ralikrossz azonban a test-test elleni küzdelem, valamint a változó terepfelület miatt elképesztően komplex képességeket igényel, épp ezért törik bele a bicskája sok próbálkozónak.

A Formula–1 2009-es világbajnoka, Jenson Button is eljátszott a gondolattal, hogy beszáll a világbajnoki sorozatba, ám egy teszt után be kellett látnia, hogy ehhez egyelőre nem elég felkészült:

„Szeretnék ralikrosszozni, de rengeteget kell még tanulnom! Addig, amíg aszfaltozott részen folyik a száguldás, nincs is problémám, ám abban a pillanatban, hogy a murvás részre érek, egyszerűen fogalmam sincs, mit csináljak. A teszt fantasztikus tapasztalat volt, és a jövőben tényleg nagyon szeretnék ralikrosszozni, de ehhez igazán hosszú tanulási szakasz vár rám. Ez azonban nem tántorít el, az F1-ben is pont azért maradtam olyan sokáig, mert folyamatosan tanulnom kellett – épp ez teszi izgalmassá az egészet.”

Button konkrét tervei egyelőre nem ismertek a jövőre nézve, csupán annyit tud, hogy 2017-ben szeretne sokkal lazább időbeosztás szerint élni, ugyanakkor versenyezni is itt-ott. Az F1-es futamok helyszínein a McLaren tartalékpilótájaként mindig ott lesz, más előre meghatározott feladata viszont még nincs.