Nagyon sok embernek van jellegzetes arcvonása. Van, akinek nagy orra van, vagy mandulaszemű, vagy nagy fülű. A motorsport világában szinte mindenféle jellegzetesség megtalálható. De annyira karakteres arcszerkezete kevés embernek van, mint David Coulthardnak. Ha meghalljuk a skót pilóta nevét, talán az ugrik be mindenkinek, hogy másodhegedűs, nem elég jó. Tulajdonképpen ő volt Hakkinen és Raikönnen ’’Barichellója’’. Mostanában viszont teljesen más miatt híres. Igazi szakkommentátorrá nőtte ki magát, aki már úgy követi a Forma 1-et a csatornák közt, mint ahogy nálunk Hajdú B. István a Bajnokok Ligáját.

 

Mi a legnagyobb félelmed?

A kígyók, és a mérgező állatok. Tudom, fura lehet, hogy nem valami autós félelmet mondok, de hogy őszinte legyek, nekem sokkal nagyobb sokk lenne egy kígyóval ébredni például…

Mi a legkorábbi emléked?

Húú, ez nagyon jó kérdés. Azt hiszem, az oviban játszódik. A kis tejes üvegekből próbálom kiinni a fagyott tejet, több, kevesebb sikerrel.(nevet)

Milyen élő személyt bálványozol, és miért?

A szüleim. Nagyon nehéz idők között nőttünk fel. Édesanyám három gyereket nevelt fel, és közösen emellett még vezették a saját fuvarozócégüket is. Bármiféle segítség nélkül.

Mi az a tulajdonság, amit legjobban utálsz saját magadban?

Azt kell mondanom, hogy nem tartom magam elég intelligensnek. Nem jártam semmiféle egyetemre, egyből versenyeztem középiskola után.

Mi az a tulajdonság, amit nem szeretsz más emberekben?

A lustaság… Azt nagyon rosszul viselem. Annál jobban nem tudok haragudni senkire, mint amikor elpazarolja az idejét, és a tehetségét semmittevéssel.

Mi volt a legkínosabb pillanatod?

Erre nagyon nehéz válaszolni.(nevet) Volt jó pár a karrierem során, akit érdekel, nézze meg a neten. Ott megtalálja mindet.

Mi volt a legdrágább dolog, amit magadnak vettél?

Nagy hajórajongó vagyok, már gyerekkorom óta. Az életem során vettem is jó néhányat, azok voltak a legdrágábbak. Persze a lakásokat leszámítva.

Mi a legmegbecsültebb tárgyad?

Egyáltalán nincs ilyenem. A tárgyak jönnek, mennek. Én az élet értékét mindennél többre becsülöm. Ezért nem is tartom fontosnak, hogyha egy autó összetörik például, mert az csak egy tárgy, pótolható. Az emberélet mindennél többet ér.

Ha választhatnál, hol szeretnél élni?

Nagyon szeretem Monacót. Az egész hely biztonságot áraszt magából, ott nagyon el tudnám képzelni magam. Emellett pedig ugye versenyek, szűk utcákon, jó idő, mi kell még?

Mi lenne a szuper erőd?

Nem igazán szeretek ilyen dolgokkal foglalkozni. Ha mindenképp választanom kell, akkor talán a repülés lenne. Gyorsan odaérnék A-ból B-be.

Ez magas labda lesz…

Már alig várom.(nevet)

Ha tehetnéd, mit változtatnál a külsődön?

Már értem… Lehet sokan mást mondanának a helyemben, de én a hajszínemen változtatnék. Persze most már őszülök, szóval igazából mindegy.

Mi a legidegesítőbb szokásod?

Azt szokták mondani, hogy gyakran borúsan látom a dolgokat, túlságosan is. De már dolgozom rajta.

Mi vagy ki az életed szerelme?

A családom, természetesen. Nélkülük nem tartanék most ott, ahol. Régebben furcsa volt, mindig azt hittem, hogy sosem lesz családom. De most már nem tudom elképzelni egy percem se nélkülük.

Mit szeretsz inkább? Adni vagy kapni?

Jobban szeretek adni, mint kapni. Mert sosem tudok boldog fejet vágni, amikor én kapok.

Kitől kérnél leginkább bocsánatot, és miért?

A feleségemtől és a gyerekeimtől. Túlságosan sokat utazok, de sajnos ilyen a munkám. Ezzel nem lehet mit kezdeni. De a családom nagyon megértő.

Milyen érzés a szerelem számodra?

Egy olyan érzés, mintha pillangók repkednének a gyomrodban. Fájdalom, amikor elindulsz otthonról, és nagy izgalom, amikor hazaérsz.

Melyik volt életed legjobb csókja vagy csókjai?

A feleségem nagyon jól csókol, de azért persze leteszteltem másokat is. A legjobb csókok pedig mindig verseny után csattantak el, amikor a helyszínen volt.

Kire szeretnél leginkább hasonlítani a jövőben?

David Coulthardra, én úgy érzem, hogy az lesz a legjobb, ha a saját utam taposom. Persze, azért meg fogadom mások tanácsát is.

Mi az a kifejezés, amit túl sokat használsz? És miért?

Ó igen. Egész életemben használtam, és rám ragadt. De majd le kell szoknom róla, szakértőként jobban kell fogalmaznom.

Mi a legrosszabb munka, amit csináltál?

WC takarítás. Mindig is utáltam.

Mi volt a legnagyobb csalódásod?

Hmm. Jó kérdés. Nehéz lenne egyet választani. Általában azok voltak a legnagyobb csalódások, amikor valaki azt mondta megcsinál valamit, vagy megtesz, és aztán mégse… Ezeken mindig nehéz túllépnem. Túl könnyen bízok.

Ha megszerkeszthetnéd a múltad, mit változtatnál rajta?

Sok, sok dolgot levennék az internetről.

Mikor sírtál legutoljára, és miért?

Éppen egy gépen ültem, Kanada felé. Néztem egy nagyon szomorú filmet… És nagyon messze volt a családom. Eléggé elkámpicsorodtam…

Hogy szokott David Coulthard lazítani?

Legtöbbször vagy biciklizek, vagy a családommal és a barátokkal bulizok a hajómon.

Mikor álltál legközelebb a halálhoz?

Amikor 2000-ben volt a repülőbaleset… Ott tényleg azt hittem, hogy meghalok. Csak utána jöttem rá, hogy mennyire közel is voltam hozzá, amikor kiderült, hogy a pilóták meghaltak. Nagyon nehéz volt feldolgozni.

Mi volt a legfontosabb lecke, amit az élet tanított?

A munkamorál fontossága. Ha szívesen dolgozol valahol, akkor sokkal könnyebben megy.

Hol lennél most a legszívesebben?

Otthon, a családommal, és a barátokkal.

Mondj el egy titkot…

A nagyapám azt mondta, hogy egy titkot csak úgy őrizhetsz meg, ha belesuttogod egy hölgy intim részeibe…(nevet)

 

( a Guardian interjúja alapján)