Az idén futamgyőztessé avanzsáló Cal Crutchlow szerint a Honda gyári csapatának versenyzőpárosa rossz döntésekkel hátráltatja a japánok motorjainak fejlesztését. A brit fenegyerek úgy véli, inkább az ő véleményére kellene hagyatkozni Marc Márquezé helyett.

 

Ha magabiztos nyilatkozatokról van szó, a MotoGP-ben versenyző Cal Crutchlownak nem kell a szomszédba mennie, és ezt a napokban újra bizonyította, amikor arra utalt, hogy ő hatékonyabban tudná segíteni a Honda fejlesztéseit, mint a világbajnok Marc Márquez.

A brit a valenciai teszt után kritizálta a gyári csapat versenyzőit, mert úgy véli, hibás tanácsaik miatt a Honda nem tudja kihozni lehetőségeiből a maximumot. Crutchlow értetlenül áll azelőtt, hogy Márquezék miért vetették el a nyári fejlesztéseket, amelyek szerinte egyértelműen javítottak a motoron.

Az LCR Honda versenyzője később ezzel a verzióval nyert két versenyt, a legutóbbi teszten pedig Jack Miller és Tito Rabat is kipróbálta, akik szintén nagyon pozitívan nyilatkoztak a motorról. Crutchlow szerint ez arra utal, hogy a gyári versenyzők egyszerűen helytelenül mérik fel, milyen fejlesztési irányvonal mentén kellene haladni:

„Amikor Tito és Jack most kipróbálták ezt a verziót, azt kérdezgették, miért nem használtuk ezt a motort már jóval régebb óta. A Honda viszont azért nem épített belőle többet, mert a gyári versenyzőknek nem kellett, és inkább azt a motor választották, amire mi egész évben csak panaszkodtunk. Lehet, hogy jobban járnánk, ha a következő tesztre én mennék el…”

Crutchlow szerint a Honda csak akkor érhet el hosszabb távon sikereket, ha minden versenyzője egy irányba húzza a japánok szekerét, különben már jövőre alulmaradhatnak a többi gyártóval szemben.