Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke úgy véli, a hétszeres F1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick is elérhet a csúcskategóriába – és egy nap talán az ezüstnyilak színeiben versenyezhet.

 

Miután megnyerte az európai F3-at, Mick Schumachert egyre nagyobb figyelem övezi, amely csak fokozódott, amikor nemrég kiderült, hogy 2019-ben a Forma-2-ben folytatja pályafutását.

Ez már egyértelműen az F1 előszobája, amit az is jól jelez, hogy az idei bajnokság első három helyezettje jövőre egyaránt lehetőséget kap a csúcskategóriában, így a következő szezon a kis Schuminak is kulcsfontosságú lesz.

Pályafutása eddigi alakulását tekintve a Mercedest irányító Toto Wolff is biztos benne, hogy Mick előbb-utóbb eljut a Forma-1-ig.

„Nincsenek kétségeim afelől, hogy megvan benne a potenciál ahhoz, hogy eredményes F1-es versenyző legyen. Talán egy nap a Mercedes színeiben, talán nem.”

„Az F3-as bajnokságot Mercedes-motoros autóval nyerte meg, ami nagyszerű, de Mick nem tagja a Mercedes juniorprogramjának. A legfontosabb, hogy adjunk neki időt. Kipipálta az F3-as rubrikát, most pedig az F2-ben kell sikereket elérnie, ami nem lesz könnyű, mert a mezőny nagyon erős.”

Noha Wolffot csalódottsággal töltötte el, hogy a Mercedes három protezsáltja közül kettőnek – Esteban Oconnak és Pascal Wehrleinnak – nem jutott hely az F1-es mezőnyben, egyelőre nem tervezi, hogy a nehéz körülmények miatt leállítják juniorprogramjukat:

„Michael Schumacher a Mercedes fiatal pilótájaként kezdte a sportautózást, aztán minden idők legsikeresebb versenyzőjévé nőtte ki magát. Ma is ugyanúgy keressük a fiatal tehetségeket, mint a múltban, és remélem, hogy közülük minél több eljut az F1-ig. A Mercedesnek fontos, hogy felkarolja a fiatal pilótákat.”