A szezon második felében nyújtott teljesítményének köszönhetően Mick Schumacher kivívta a motorsportvilág elismerését. Nem fukarkodott a dicsérő szavakkal Gerhard Berger és Toto Wolff sem.

 

A papírformának megfelelően Mick Schumacher bebiztosította az európai F3 bajnoki címét a hétvégi hockenheimi szezonzárón. A hétszeres F1-es világbajnok, Michael fia a szezon második felére megtáltosodott, és egymás után halmozta a győzelmeket, dobogókat, pole pozíciókat.

A 19 éves versenyző boldogan nyilatkozott bajnoki címe megszerzése után: „Olyan, mintha ez nem is a valóság lenne – elképesztően örülök, de még mindig nem tudom elhinni. Az egyetlen, amit mondani tudok, hogy köszönöm mindenkinek a segítséget a csapatnál.”

A fiatal tehetség diadalára mindenki felkapta a fejét a motorsport világában, és a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff az elsők között gratulált:

„Már a kezdetek óta óriási figyelem hárul rá, ezért végig óriási volt rajta a nyomás. Nem könnyű ezzel megbirkózni, főleg egy ilyen szezonban, amely nem indult a legjobban számára. Az idény második felében nyújtott teljesítménye annál is inkább elismerésreméltó.”

„Megmutatta, hogy nagy tehetség rejlik benne, és odaérhet a motorsport nagy alakjai közé. Azért is különösen örülünk, mert ő szerezte meg a Mercedes 500. F3-as győzelmét, és a bajnokságot is egy Mercedes-motoros autóval nyerte meg.”

Michael Schumacher korábbi ellenfele, a DTM-et irányító Gerhard Berger meg van róla győződve, hogy Mick sikeres F1-es karrier előtt áll:

„Természetesen örülök a sikerének, és azt remélem, egy nap Michael is láthatja majd fia jövőbeni karrierjét. Mick nemcsak ugyanúgy néz ki mint az apja, nemcsak a járása és a gesztusai ugyanolyanok, de még az alkarja is.”

„A legfontosabb viszont, hogy az elmúlt hetekben bebizonyította, az apja versenyzői génjeit örökölte. Ha fenn tudja tartani ezt a teljesítményt, az F1-be vezet az útja.”