Az idén a német és olasz Formula-4-ben versenyző Mick Schumacher 2017-ben már a Formula-3-ban száguldana, vagyis megtenné a következő fontos lépést az F1 felé. Kiemelkedő eredményei fényében a terv egyáltalán nem megvalósíthatatlan.

 

Miután idén egy fárasztó kétfrontos küzdelemben is tökéletesen helytállt, Mick Schumacher elérkezettnek látja az időt a továbblépésre. A hétszeres F1-es világbajnok, Michael Schumacher fia a német Formula-4-ben öt futamgyőzelemmel az összetett második helyén zárt, az olasz Formula-4-ben pedig az idényzáró előtt még minden esélye megvan a bajnoki címre.

Mivel látszik, hogy ezekben a kategóriákban gond nélkül ott van a legjobbak között, logikus döntésnek tűnne a 2017-es feljebblépés, és ezt a 17 éves tehetség is így gondolja. „Most már azt remélem, hogy jövőre a Formula-3-ban versenyzek – fogalmazott a német. – Ha megkapnám a lehetőséget, teljes mértékben arra a kategóriára koncentrálnék. Persze jó lett volna megnyerni a német F4-es bajnokságot, de legalább a csapatunk megszerezte a vb-trófeát.”

A kis Schumi persze beismerte, hogy van még néhány terület, melyeken fejlődhetne, ám ezek az utánpótlás-sorozatok épp azt a célt szolgálják, hogy a Formula-1-be már felkészülten érkezzen az ember. Az olyan kivételes tehetségek, mint Jenson Button, Kimi Räikkönen vagy Max Verstappen közvetlenül a Formula-3-ból ugrottak át az F1-be, vagyis egyesek számára már ez a kategória jelenti az előszobát. Mick Schumacher azt reméli, neki is sikerül gyorsan fejlődnie:

„Az ember versenyről versenyre és évről évre javul. Ilyenkor még a hibák is értékesek, mert egy versenyző csak a saját hibáiból tud tanulni – onnantól az a cél, hogy ne kövesse el őket újra. Idén kicsit peches is voltam, ami azt jelenti, hogy többször hátulról kellett előretörnöm, és sokat előznöm. De úgy vélem, ezzel is sokat tanultam. Többnyire ösztönből vezetek: ha látok egy rést, akkor megragadom az alkalmat az előzésre. Ha összejön, jó, ha nem, akkor pedig tovább próbálkozom.”