A korábbi F1-es versenyző Timo Glock szerint megdöbbentő a hasonlóság a Formula–4-ben vitézkedő Mick Schumacher és legendás édesapja, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher között. A német szerint a kis Schumi jó úton jár.

Pole pozíció, domináns győzelem és szárnyalás az esőben – mintha csak Michael Schumachert láttuk volna legszebb napjain.

Ez a teljesítmény azonban a hétszeres F1-es világbajnok fia, Mick nevéhez fűződik, aki a hétvégén a német Formula–4 lausitzringi versenyein villantott meg ismét valamit kivételes tehetségéből, mindemellett pedig a korábbi F1-es pilóta, Timo Glock sem ment el szó nélkül. Az F4-esek a DTM betétprogramjaként versenyeztek a német pályán, így a pilóta végig nyomon követte a 17 éves Mick szereplését, és elmondta, nagyon tetszett neki, amit látott.

„Látszik rajta, hogy sokat fejlődött – mondta Glock a speedweek.com-nak. – A személyisége sokkal letisztultabb, beleszokott a versenyzésbe, és már jobban érzi, mi hogy működik ebben a világban. Fantasztikusan stabil és kiegyensúlyozott a volán mögött, remélem, hogy erre tud majd építeni a jövőben is.” Glock egyébként már gokartos kora óta figyelemmel kíséri a kis Schumi pályafutását, és elmondta, már akkor elképesztő hasonlóságot látott apa és fia között: „Ahogy beült a gokartba, egy az egyben Michaelre emlékeztetett. Azt gondoltam magamban, ’ha most piros sisakot húz a fejére, akkor tényleg Michael az’. Megdöbbentő volt.”

A fiatal pilótát a csaláld egyébként pályafutása elején még nagyon óvta a nyilvánosságtól és a legendás apjával való összehasonlításoktól, így korábban édesanyja nevén, Mick Betschként szerepelt. Ám amióta tavaly fellépett az F4-be, hiába is próbálnák elzárni a külvilágtól, így nagyobb szabadságot engednek neki.

Glock szerint ez a helyes irány, ám reméli, jól csengő neve ellenére sem kapkodja majd el a kategóriaváltásokat, és szépen végigjárja a szamárlétrát: „Hagyni kell, hadd fejlődjön a saját ütemében, nem szabad máris az F1-ről beszélni. Jó, hogy még egy évet maradt az F4-ben, következő lépésként pedig jöhet az F3. Az út nehéz, de megvannak a megfelelő képességei. Azt javaslom neki, hogy maradjon ugyanolyan laza, mint eddig, és csak haladjon előre.”

Mick Schumacher 2016-ban párhuzamosan versenyez a német és az olasz F4-ben, és három-három győzelmet aratva jelenleg mindkét bajnokságban az összetett második helyén áll.