Ha minden az eredeti terveknek megfelelően alakul, akkor Nasszer al-Attijah is részt vehet idén a rali-vb (WRC) néhány fordulóján. A katari sztár egy Toyota Yarist vezethet, és már az áprilisi argentin ralin ott lehet a mezőnyben.

 

A Toyotánál úgy készülnek, hogy Al-Attijah is a brigádot erősíti Argentínában, igaz nem mint a csapat hivatalos versenyzője.

Az alakulatot irányító Tommi Mäkinen mindenesetre elárulta, folynak a tárgyalások, és egyelőre biztató a helyzet.

„Folyamatosan beszélgetünk Nasszerrel a lehetőségről. Még nem dőlt el egyértelműen, de úgy készülünk, hogy ott lesz velünk Argenítnában. A negyedik autó nem hivatalos gyári Toyota lenne, hanem privát nevezés, de mi készítenénk fel és üzemeltetnénk az autóját.”

„Meg kell próbálnia a szervizparkban minél közelebb kerülnie hozzánk, ami nagy segítség lenne nekünk a logisztikában és a háttértámogatásban. Ebben az éven öt-hat rali jöhet szóba, kezdve Argentínával, aztán Portugáliával és Szardíniával. Tapasztalat és reklámérték szempontjából is jó lenne, ha velünk versenyezne.”

Annak ellenére, hogy Al-Attijah a Dakaron érte el legnagyobb sikereit, a WRC-ben sem számít rutintalannak, mert már 73 vb-futamon indult.

A kiemelt kategóriában a legjobb eredménye a 2012-es portugál ralin jegyzett negyedik helye volt, 2015-ben pedig másodszor is megnyerte a WRC2 összetettjét.