A hétvégén elrajtolt a MotoGP 2017-es idénye, és a nyitány nem is alakulhatott volna rosszabbul a háromszoros világbajnok Jorge Lorenzónak. A spanyol sztár nemcsak lassú volt a Ducatival, de végig kellett néznie azt is, ahogy a helyére igazoló Maverick Vinales azonnal nyer a Yamahával.

 

Rémálomszerűen kezdődött Jorge Lorenzo 2017-es idénye, mert bár számított rá, hogy nem lesz zökkenőmentes ducatis debütálása, azt talán ő sem hitte, hogy még az első tízben sem kerül be a MotoGP katari szezonnyitóján.

A spanyolnak ráadásul még fájóbb lehet, ha rátekint az eredménylistára, a versenyt ugyanis yamahás utódja, Maverick Vinales nyerte meg, a második helyen pedig mindössze fél másodperces hátrányban a másik Ducatin ülő Andrea Dovizioso végzett. A háromszoros világbajnok ennek fényében nem tehetett mást, mint elismerte, egyszerűen még nem tudta felvenni a ritmust, ezért végzett csupán a 11. helyen.

„A rajtom jól sikerült, három-négy helyet is előrejöttem a 12. pozícióból, és ha nem sodródok ki a négyes kanyarban, talán tartani is tudtam volna a lépést a többiekkel. Így viszont az elején nagyon küszködtem, hogy 1:56-os köröket fussak, igaz, ahogy kezdtek bemelegedni a gumik, úgy lett egyre jobb a helyzet.”

„Öt-hat olyan köröm is volt, amikor nagyon közel kerültem az élen állók idejéhez, összességében viszont túl lassú voltam ahhoz, hogy előrébb végezzek. A körülmények sem segítettek, de én magam sem állok még készen a nagy dobásra.”

A következő versenyt Argentínában rendezik, ám mielőtt a Ducati elindulna Termas de Rio Hondóba, egy jerezi privát teszten próbál segíteni új versenyzőjének. Lorenzo abban bízik, hogy a gyakorlás során kijavíthatja a Katarban elkövetett hibákat.