Szenzációs győzelmet aratott Michelisz Norbert a WTCC Vila Real-i fordulójának főfutamán, ám a vírusos megbetegedéssel küszködő versenyző olykor olyan rosszul érezte magát, hogy kis híján elhányta magát az autóban.

 

Pole pozícióval és győzelemmel vágott vissza a kétkedőknek Michelisz Norbert, aki szenzációs portugáliai hétvégéjével új életet lehelt bajnoki hadjáratába.

Kívülről úgy tűnt, a magyar versenyző semmitől és senkitől sem zavartatva nyújt lehengerlő teljesítményt az időmérőn és a főfutamon egyaránt, csakhogy később kiderül, ez nem is állhatna messzebb a valóságtól.

A Honda pilótája ugyanis már a hét elejétől vírusos megbetegedéssel küszködött, ami ugyan valamelyest javult a hétvégére, ám az óriási hőség és a drukk hatására újra kezdte rosszul érezni magát a kocsiban. Olyannyira, hogy egy ideig az is félő volt, hogy nem tudja teljesíteni a szombati időmérőt.

„A Q1-ből ugyan a legjobb idővel jutottam tovább, de akkor és ott nem tudtam, hogy képes leszek-e a Q2-ben is kimenni a pályára… Minden egyes kör után jöttem ki a boxba, és szálltam ki az autóból, mert annyira erős hányingerem volt, hogy féltem, nem tudom elfojtani. Levegőre volt szükségem, rendre odaálltam a ventilátor elé a boxban, és Emiliano Ventura, a Honda fizioterapeutája adott néhány pirulát, ami segített. Hat-nyolc perceket tudtam ezzel a módszerrel átvészelni az autóban, így játszottunk az egész időmérő alatt.” 

„Korábban is előfordult már olyan, hogy például enyhébb megfázással versenyeztem, de ezeket az adrenalin teljesen feledtette velem az autóban. Ez most teljesen más volt, szabályszerűen rosszul éreztem magam vezetés közben, és nem tudtam teljesen a feladatomra koncentrálni. A Q3-ra aztán sikerült egy szinte tökéletes kör erejéig összeszednem magam.”

Michelisz azonban a nehéz körülmények ellenére is győzött, és mivel önbizalma a nehézkes szezonkezdet után ismét megnőtt, a következő helyszíneken nem is lehet más a célja, mint az újabb diadalok.