A NASCAR-ban versenyző Danica Patrick nem érez magán nyomást csupán azért, mert nőként kell helytállnia egy férfias sportban. A 34 éves amerikai nem is szokott morfondírozni a kérdésen.

 

Danica Patrick több mint tíz éve az egyik legismertebb nő a versenyzés világában, ám nemrég kijelentette, pusztán ettől a ténytől még nem fog másként viselkedni, mint a férfiak. A NASCAR-ban szereplő 34 éves pilóta arra sem érez késztetést, hogy népszerűsítse a versenyzést a nők körében.

„Egyedül arra koncentrálok, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam az autóban ülve és mindent megtegyek a győzelemért. Ez a munkám, ebben vagyok a legjobb. Sosem éreztem a nyomást, hogy nőként valamit másként kellene csinálnom. Nem olyasvalaki vagyok, aki fennhangon hirdetné, hogy ’lányok, gyertek versenyezni”, sosem voltam az ügy szószólója. Az embernek arra kell törekednie, hogy a legmagasabb színvonalon teljesítsen, mindegy, hogy lány vagy fiú. Mindenki jó valamiben, csak meg kell találnia, miben és kihoznia lehetőségből a maximumot.”

Viszont ez az, ami mostanában nem sikerül Patricknek, mert hiába ért el nagy sikereket az Indycarban, amióta NASCAR-ra váltott, egyszerűen nem jön ki neki a lépés. Bár voltak versenyei, melyeken jobb teljesítményt nyújtott, formája nagyon ingadozó, viszont így is azt reméli, ötödik teljes idényében több szerencséje lesz. A bajnoki pontversenybe még nem számító daytonai versenyen mindenesetre jól szerepelt a hétvégén, hiszen a negyedik helyen ért célba.

„Csak 17 autó volt a pályán, de így is nagy kihívás ottmaradni az élmezőnyben. Nagy megtiszteltetés, hogy ott lehettem ennyi remek versenyző között. Jó verseny volt, melyhez kellett némi szerencse is, de örülök az eredményemnek.”