Bár Hayden Paddon teljesen vétlen volt abban, hogy a Monte-Carlo ralin elütött egy rossz helyen álló nézőt, aki belehalt sérüléseibe, az új-zélandi versenyzőt nagyon megviselte lelkileg a baleset. Elmondta, csak az újabb verseny segített neki továbblépni.

 

A lehető legjobbkor jött Hayden Paddonnak a múlt hétvégi Svéd rali, a versenyző ugyanis ennek segítségével tudta csak feldolgozni, hogy az idénynyitón elsodort egy nézőt.

A felelőtlen spanyol szurkoló Monte-Carlóban egy éjszakai szakaszon beállt a pálya és egy sziklafal mellé, nem sokkal később pedig az egyik fekete jégfolton megcsúszó Paddon pont eltalálta.

A férfi belehalt sérüléseibe, és bár a versenyző teljesen vétlen volt az eset során, lelkileg mégis megviselte. Az új-zélandi elmondta, a Svéd rali sokat segített neki:

„Több szempontból is nehéz volt ez a verseny, de az, hogy pontszerzőként zártam, sokkal többet jelent nekem, mint azt az emberek gondolnák. Már a rali előtt tudtam, hogy nehéz lesz, de az előkészületek jól zajlottak és próbáltam optimista maradni atekintetben, hogy megismételhetjük a pontszerzést.”

Paddon azonban azt is elárulta, eleinte „idegenül” érezte magát az autóban, ám amint technikailag sikerült előrelépniük, úgy halványodtak benne a rossz érzések is:

„Mentális szempontból péntek a délutánt követően már sokkal jobban voltam. Bár a következő napon nem ment minden zökkenőmentesen, mentálisan sokkal nyugodtabban és természetesebben éreztem magam – a jövőben is pontosan erre van szükségem.”