Mindeddig borzasztóan alakult Jorge Lorenzo kalandja a Ducatinál – olyannyira, hogy a spanyol versenyző jövőre el is hagyja a csapatot. A sors iróniája, hogy a legutóbbi két versenyt megnyerte…

 

Szinte hihetetlen, hogy majd másfél éves ducatis szenvedés után Jorge Lorenzo Mugellóban és Barcelonában is nyerni tudott, így Marc Marquezen kívül ő az egyetlen, aki egynél több diadallal áll a MotoGP mezőnyében.

Pedig a Ducati sztárja a tavalyihoz hasonlóan ezt az idényt is borzalmasan kezdte, és négy verseny után a 11. hely volt a legelőkelőbb eredménye. Idő közben már azt is nyilvánosságra hozták, hogy az idény végén elhagyja a Ducatit, pedig úgy tűnik, épp most indulnak be a sikerek a csapattal.

Noha ennek fényében az időzítés nagyon rossznak tűnik, az olaszok vezérigazgatója, Claudio Domenicali igyekszik a pozitívumokra koncentrálni:

„Ilyen az élet! Én általában igyekszem a helyzetek pozitív oldalát meglátni. Szerintem sokkal rosszabb lenne, ha végül úgy búcsúznánk el egymástól, hogy egyszer sem nyertünk. Nagyon boldog vagyok, mert megoldást találtunk a problémáinkra, és mostantól élvezhetjük az olyan versenyeket, mint a legutóbbi kettő.”

A csapatmenedzser Davide Tardozzi elmondta, ő a legsötétebb időkben is biztos volt benne, hogy egyszer győztes motort tudnak biztosítani Lorenzónak:

„Már tavaly is mondtam, hogy biztos vagyok Jorge győzelmében, mert ő az, aki sosem adja fel. Még egy olyan rossz verseny után is, mint például a tavalyi Le Mans-i, tíz perccel a leintés után már ott ült a mérnökökkel, hogy megoldásokat keressen a problémákra. Soha nem adja fel, és igazi bajnokként harcol.”

A háromszoros világbajnok elmondta, maga sem hitte volna, hogy a szezon ilyen korai szakaszában felül tudnak kerekedni minden gondon:

„Két hónapja még lehetetlennek tűnt ez a helyzet, de itt vagyunk, megcsináltuk. Az emberek könnyen hozzászoknak a jó dolgokhoz, ami nem jó, mert ezeket a pillanatokat tényleg ki kell élvezni. Igaz, én most tényleg nagyon boldog vagyok a két győzelem miatt.”