Hiába teljesített jó szezont az F1-es Sauber színeiben, Pascal Wehrleinnak nem maradt hely a világbajnoki sorozatban. A német sokáig reménykedett, ám végül nem maradt más választása, mint visszatérni a DTM-be, ahol 2015-ben bajnoki címet ünnepelhetett.

 

Az Alfa Romeo érzekésével sejteni lehetett, hogy Pascal Wehrlein 2018-ra kiszorul a Saubertől, mert az patinás olasz márka Charles Leclerc-t, míg a csapat tulajdonosi köre Marcus Ericssont preferálta. A német pilóta így jó teljesítménye ellenére is kiszorult az F1-ből, mert az egyetlen szabadon maradó pilótaülést a Williamsnél Szergej Szirotkin foglalta el.

A Mercedes ugyanakkor mindig is állította, hogy nem engedi el Wehrlein kezét, és most betartotta ígéretét. A 23 éves versenyző ugyanis a stuttgarti márka színeiben tér vissza korábbi sikerei helyszínére, a DTM-be, ahol 2015-ben bajnoki címet ünnepelt.

„Fantasztikus élményeim vannak a DTM-mel kapcsolatban, és nem csak a bajnoki győzelmem miatt, hanem a lenyűgöző csapatszellem és az egyéb kalandok miatt is a srácokkal. Az F1-es időszakom alatt is szorosan követtem a DTM eseményeit, sőt néhány futamra személyesen is ellátogattam. A sorozat sokat változott 2015 óta, de szeretem a kihívásokat, és már alig várom, hogy a pályára hajtsak az új autóval. Az első teszt nem jöhet elég hamar!”

A Mercedesnél így Paul di Resta mellett újabb F1-es tapasztalattal rendelkező pilóta versenyez majd, rajtuk kívül pedig Lucas Auer, Gary Paffett, Edoardo Mortara vezet a csillagos márka színeiben.