Alig, hogy a Yamaha kijelölte Valentino Rossi helyettesét az aragoni futamra, a lábtörés után lábadozó olasz állapotában gyökeres változás állt be, így már valós esély látszik rá, hogy ő pattan nyeregbe a hétvégén.

 

Remekül sikerült Valentino Rossi hétfői és keddi misanói privát tesztje, amelyet azért, hogy megvizsgálják, milyen állapotban van az olasz klasszis.

A Yamaha versenyzője augusztus végén szenvedett lábtörést egy motokrossz balesetben, és noha San Marinóban nem is tudott rajthoz állni, a hírek szerint több futamot nem szeretne emiatt kihagyni.

Elsőre hihetetlennek tűnt a korai visszatérés, de amíg a tesztelést meg nem szakította az eső, Rossi különösebb problémák nélkül rótta a köröket hétfőn.

Másnap még biztatóbban alakult a gyakorlás, akkor az olasz húsz kört tett meg két óra alatt, és a Yamaha szerdára ígért végleges döntést azzal kapcsolatban, benevezi-e versenyzőjét a hétvégi aragoni futamra.

A kihagyott verseny miatt Rossi hátránya már 42 pont a bajnokságban, ezért esélyei életben tartásához kulcsfontosságú lenne az aragoni részvétel, egy újabb bukás következtében viszont még jobban roncsolódhat amúgy is sérült jobb lába.