Az európai F3 idei győztesét, Lando Norrist sokán máris a jövő nagy F1-es bajnokaként emlegetik, a brit üdvöskének azonban előbb az F2-ben kell helytállnia. A pilóta egy versenyhétvégén van túl, és elárulta, nem számított ekkora kihívásra.

 

Elképesztően gazdag és elképesztően tehetséges.

Sokak szerint Lando Norrisnak kikövezett útja vezet a Forma-1-ig, hiszen szinte minden adott a nagy ugráshoz: a költségvetés rendelkezésre áll, az eredmények jönnek, már csak arra van szükség, hogy a brit pilóta jövőre ugyanúgy villogjon az F2-ben, mint idén az F3-ban.

A McLaren jövő évi tesztpilótája az abu-dhabi szezonzárón kóstolt bele először az F2-esek világába, és noha papíron a két kategória között nincs eget rengető különbség, a 18 éves tehetség nem érezte magát tökéletesen magabiztosnak a volán mögött.

Az időmérőn csupán a 13. rajtkockát szerezte meg, a versenyeken pedig egy motorhiba miatti kieséssel és egy kilencedik hellyel zárt. A futamhétvégét követő teszten szintén nem villogott, csupán a 12. időt érte el.

„Egészen más volt minden, mint amit megszoktam. Az egész hétvége nagyon nehéz volt. Még sosem versenyeztem előtte Abu Dhabiban, így minden új volt – az autó, a gumik, a csapat, a pálya. Ilyen rövid idő alatt nagyon nehéz mindenhez alkalmazkodni, különösen úgy, hogy ezekkel a Pirelli-gumikkal csak korlátozott számú kört lehet megtenni.”

„Nem könnyű a szabadedzések és az időmérő során mindent megtanulni és fejlődni. Nehezebb volt, mint gondoltam. Viszont a teszten már több időm volt gyakorolni és próbálgatni a különböző dolgokat, így minden sokkal jobban alakult. Nem tökéletesen, hiszen nem én voltam a leggyorsabb, de a csapatot jobban megismertem, és segítettem az autó fejlesztését.”