Meghökkentő bejelentést tett a 11-szeres Forma-1-es futamgyőztes Rubens Barrichello: a 44 éves brazil veterán részt vesz az FIA gokart-világbajnokságának svédországi fordulóján. A Ferrari korábbi pilótája már alig várja a szeptemberi megméretést.

 

Rubens Barrichello gyakran hangoztatja, hogy bőven vannak még elvarratlan szálak autósportos karrierjében, és bár a brazil pilóta ezalatt leginkább Forma-1-es pályafutására gondol, azért más kategóriákban is rendre szívesen kipróbálja magát.

A Ferrari korábbi pilótájának a 2011-es volt az utolsó szezonja az F1-ben, azóta pedig versenyzett már az IndyCarban, különböző megbízhatósági versenyeken, valamint a Stock Car Brazilban, most viszont merőben új lépésre szánta el magát: visszatér a gyökerekhez, és részt vesz az FIA gokart-világbajnokságának svédországi fordulóján.

Barrichello indulása azért is lesz különleges Kristianstadban, mert a mezőnyben többnyire tinédzserek szerepelnek – hogy mást ne mondjuk, 2013-ban az akkor 16 éves Max Verstappen lett a világbajnok. A 44 éves brazil már nagyon várja a megméretést: „Sosem gondoltam volna, hogy ilyen idősen részt veszek majd a gokart-vb-n, de amikor elmondtam a gyerekeimnek, nagyon belelkesültek. Igazán készülök a versenyre, juniorkoromban ugyanis nem sok nemzetközi gokartversenyen vehettem részt, szóval most valóra válik az egyik álmom. Sokat edzek, és száz százalékos erőbedobással készülök.”

Érdekesség egyébként, hogy nem Barrichello az első F1-es sztár, aki kirándulást tesz a gokartvilágba, 2001-ben például Michael Schumacher ugrott be a döntőre, ahol az akkori legígéretesebb tehetség, Tonio Liuzzi legyőzte a német klasszist. A nagynevű vendégszereplők a feltörekvő fiatalok számára mindig extra motivációt jelentenek, úgyhogy érdemes lesz figyelemmel kísérni, mire jut Barrichello a tinédzserekkel az augusztus 31. és szeptember 4. között megtartott svédországi eseményen.