Az április elején induló WTCC-szezonban most először van lehetősége szusszanni egyet a mezőnynek, a következő versenyhétvégéig ugyanis még egy egész hónap hátravan. A nyári szünet apropóján Michelisz Norbert is értékelte eddigi évadát.

 

A 2016-os idény előtt óriási várakozás előzte meg Michelisz Norbert WTCC-s szereplését, a magyar versenyző ugyanis most először vágott neki a szezonnak gyári pilótaként. A Hondánál olyan klasszis csapattársakkal kell megvívnia versenyről versenyre, mint a korábbi F1-es Tiago Monteiro és a világbajnok Rob Huff, Michelisz pedig utólag beismerte, az első szárnypróbálgatások során voltak benne kételyek.

„Még a téli tesztek során, látva azt, hogy Rob Huff milyen rövid idő alatt milyen gyors tudott lenni a Hondával, egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy tudom-e tartani vele a lépést – írta a magyar versenyző a saját honlapján vezetett blogjában. – A szezon alatt azonban megnövekedett az önbizalmam, azt érzem, hogy ha hibátlanul teljesítek egy hétvégén és nincsen semmilyen technikai problémám, akkor tempóból a csapattársaim előtt tudok lenni.”

Ez pedig az eredményekben is visszaköszönt, hiszen Michelisz kapásból két dobogóval nyitotta a szezont, lendülete pedig a későbbiekben is kitartott. A pontversenyben jelenleg a Honda marokkói kizárása ellenére is Huff előtt áll, és ha a Hungaroringen nem hátráltatja motorhiba, valószínűleg Monteiro sem előzné meg 16 ponttal. Mindezt figyelembe véve maga a pilóta is pozitívan értékelte az eddigieket:

„Ha egy tízes skálán kellene pontoznom az eddigieket, akkor két pontot kapásból levonnék a marrakesi és a Vila Real-i időmérőkön elkövetett kulcsfontosságú hibáimért. Portugáliában és Marokkóban a kezemben volt egy nagyon jó rajthely esélye, és dühös voltam, hogy nem sikerült élnem vele. De a nyolcast meg is adnám magamnak a tízből, mert úgy érzem, ezt a két esetet leszámítva kihoztam a maximumot a lehetőségeimből.”

A szezon augusztus első hétvégéjén folytatódik Argentínában, és azzal együtt még öt helyszínre látogat a WTCC mezőnye, így Michelisz simán elérheti célját, vagyis, hogy a végelszámolásban a legjobb hondásként zárja az idényt.